Hvor mye koster en hjemmeside?

av | 6 jun 2021 | Nettsider

Priseksempler for hjemmeside

Hvor mye en nettside koster er et spørsmål vi ofte får, og kostnad varierer veldig basert på hvilke behov din bedrift har. En enkel «brosjyrenettside» koster fra 30.000 og opp. Nettsider med skreddersydd design starter på 80.000, og for mer avanserte nettsider er det i intervallet fra 120.00 til 750.000.

Hvor mye vil din nettside koste?

Nettsider er for de fleste bedrifter den viktigste salg- og markedsføringskanalen, og det første som sjekkes ut av dine potensielle kunder før de gjennomfører et kjøp, eller kontakter din bedrift.

Nettsider skal nå være raske, mobil-vennlige, og det er forventet at den skal være nyttig for besøkende. Ikke minst, så skal din nettside stikke seg ut fra mengden. Alt dette fører til at arbeidsmengden for å lage en nettside nå til dags har økt, sammenlignet med for ti år siden.

Nettsider er for de fleste bedrifter den viktigste salg- og markedsføringskanalen, og det første som sjekkes ut av dine potensielle kunder før de gjennomfører et kjøp.

Jehans Jr Storvik

Webutvikler i OffCenit

Faktorer som påvirker pris

Det er mange faktorer som har en innvirkning på hvor lang tid det vil ta å lage nettsiden din. Under har vi samlet et knippe av de, med forklaring på hvordan de påvirker prisen.

Type nettside

Dersom du skal ha en «brosjyrenettside» eller blogg med få undersider, så er dette klart billigere enn for de som skal ha mere avanserte nettsider med forskjellige integrasjoner eller verktøy.

Malbasert, eller skreddersydd design

En nettside basert på malbasert design vil alltid være billigere enn en nettside med skreddersydd design. Fordelen med skreddersydd design er at en virkelig kan få frem identiteten til bedriften gjennom nettsiden som kan bety mye for salg.

SEO optimalisering

Alle bedrifter må være synlig på Google i dag. Hvor synlig må din bedrift være? For noen er det nok at de dukker opp når bedriftsnavnet søkes på, mens andre krever å bli optimalisert inn mot forskjellige søkeord.

Tekst og bilder

Skal du selv skrive tekster og ta bilder, eller hyre noen til å gjøre dette? Vår erfaring er at spesielt når det kommer til bilder, så anbefaler vi å hyre proff fotograf. Tekster kan du skrive selv, men du vil samtidig få et veldig proft resultat med en faktisk tekstforfatter.

Språk

Å ha en nettside på to språk tar lenger tid. Alt av tekst må oversettes, og det må legges til rette for i utviklingen av nettsiden.

Drift av nettside

Dersom du har en nettside med noen få besøkende, så kreves det ikke mye av driftsmiljøet. Har du derimot flere tusen om dagen, og en nettside som gjør avanserte operasjoner, så kreves det mer fra driftsmiljøet som igjen fører til en dyrere månedskostnad.

Priser varierer mellom firma

Har du fått tilbud på nettside fra flere firma, med varierendes pris? Det er som du kanskje har skjønt ingen fasit for å kalkulere pris på nettsider, og firmaer beregner dette forskjellig. Det er ofte også vanskelig for forbrukere å skille mellom hva de forskjellige tilbudene inneholder.

«Alle» kan lage nettsider nå til dags, og det er ofte store kvalitetsforskjeller som på forhånd kan være vanskelig å finne ut av. Vår erfaring er gjerne at de «billigere» nettsidene er ofte av dårligere teknisk kvalitet, som til slutt fører til færre salg gjennom nettsiden. I de verste tilfellene, så må nettsiden faktisk byttes ut etter noen år. Med en kvalitetsnettside, så varer de gjerne fra 5-10 år med noe vedlikehold.

Typiske konsekvenser av billige nettsider:

  • Dårlig strukturering av innhold, som gjør nettsiden vanskelig å navigere
  • Ikke optimalisert for mobil, treg, eller utdatert design.
  • Vanskelig å redigere for deg i etterkant.

Jehans Jr Storvik

Jehans er utvikler, og har utviklet utallige små og store nettsider for alle formål. Han tar gjerne en prat med deg om ditt prosjekt!