Craft CMS

av | 5 mai 2024 | Nettsider

Hva er Craft CMS?

Craft CMS er et fleksibelt og kraftig innholdsstyringssystem (CMS) som brukes til å bygge og administrere nettsteder. Det gir oss som utviklere full kontroll til å skreddersy en nettside til kundens behov, samtidig som at det er svært enkelt i bruk for de som skal redigere siden i etterkant. Vår erfaring er at også de uten teknisk kompetanse lett klarer å redigere nettsiden. 

Craft CMS har et intuitivt og brukervennlig administrasjonsgrensesnitt som gjør det enkelt for redaktører å administrere innhold uten behov for teknisk ekspertise.

Jehans Jr Storvik

Senior utvikler i OffCenit

Dette er Craft CMS egnet til

Vi bruker Craft CMS til å bygge nettsider, der hvor WordPress ikke er egnet. Dette er typisk nettsider hvor det kreves en høy grad av tilpasning av funksjonalitet og design, og det ikke finnes en «ut av boksen» løsning. Det er spesielt nyttig for selskaper som trenger å integrere med andre systemer eller ønsker å presentere innhold på en unik måte.

 

Brukervennlighet

Craft CMS er kjent for sin brukervennlighet, som gjør det enkelt for både utviklere og innholdsredaktører å jobbe med nettstedet. Administrasjonsgrensesnittet er intuitivt og rent, noe som gjør navigeringen enkel selv for de uten teknisk kompetanse.

Innhold kan legges til, redigeres og administreres gjennom et dra-og-slipp-grensesnitt. Dette gjør det mulig for markedsførere, bloggere og andre innholdsprodusenter å fokusere på det som virkelig betyr noe – nemlig innholdet – uten å bekymre seg for tekniske hindringer.

 

Drift av Craft CMS

Craft CMS er som all annen programvare, det må holdes oppdatert for å sikre at sikkerhet og funksjonaliteten på nettside ivaretas. Det samme gjelder plugins, temaet, og underliggende PHP og MySQL versjoner på webserveren. Craft CMS installasjoner som ikke blir oppdatert, vil etter en periode slutte å fungere, eller bli hacket.

Vi i OffCenit tilbyr driftsavtale for våre kunder hvor vi tar hånd om alt dette, og du kan føle deg trygg på at nettsiden din alltid fungerer.

 

Sikkerhet i WordPress

Craft CMS legger stor vekt på sikkerhet og har innebygde sikkerhetsfunksjoner som beskytter nettstedet mot vanlige trusler.

Vi anbefaler:

  • Sikre passord på brukere. Den mest vanlige angrepsformen er «brute force» angrep på brukere og deres passord.
  • Sikkerhet i form av brannmur, og brute force beskyttelse. 
  • Hold Craft CMS og plugins oppdatert, samt PHP og MySQL
  • Slett brukere som ikke lenger skal ha tilgang

 

Dette kan vi hjelpe deg med

Vi har ekspertkompetanse i Craft CMS, og kjenner det interne rammeverket inn og ut. Vi kan derfor hjelpe deg med hva enn det måtte være. I en typisk leveranse bistår vi gjerne med alt fra innhold, brukerdesign, og til slutt den tekniske utviklingen av nettsiden. Opplæring gis selvsagt underveis slikt at dere selv kan administrere nettsiden i etterkant. Etter lansering, så er vi alltid tilgjengelig for support og bistand. 

 

  • Oppsett av Craft CMS nettside tilpasset ditt formål.
  • API integrasjon & plugin utvikling
  • Hastighetsoptimalisering av eksisterendes nettside f.eks. via kodeoptimalisering eller caching. 
  • Drift av Craft CMS 

Jehans Jr Storvik

Jehans er senior utvikler, og daglig leder i OffCenit. Han har utviklet utallige nettsider til alle formål, og tar gjerne en prat med deg om ditt prosjekt.